Gerçek İzmir Lokma Ustası
Bu işin artık makineleri var. Kim gerçek İzmir lokma ustası sorusu önemsizleşti mi? Lokma ustalığı ölüyor mu? Sadece lokma ustalığı değil genel olarak ustalık-çıraklık geleneği yok mu oluyor. Bu durum bir çok sektörde böylesi bir durumdadır. Acaba lokma da nasıl?
Öz İzmir Lokma Ustası
Türkçe de artık öz gibi, gerçek gibi kavramlar mesleğin önüne çok sık gelir oldu. Bunun nedeni yapılan işin ve mesleğin sahtekarlar tarafından işgal edilmesidir. Gerçek İzmir lokma mesleği ve ustalığı sahtekarlar tarafından bozulmuş durumdadır.
Bunlarla, sahtekar İzmir lokmacılar ile mücadele edecek odamız yok. Sendika veya dernek örgütlememiz yok. Kamusal denetim yok. Sadece bilinçli yurttaşın denetimi etkili olabilir. Burada bu nedenle yurttaşın bilinçlenmesi ve bu sahtekar lokmacılara karşı bilgili denetleme yapabilmesi için yazıyoruz.
Dönen oyun en çok İzmir lokma fiyatında dönmektedir. Ucuz lokma fiyatı şeklinde yapılan ilan ve reklamlara baktığımızda “imkansız” diyoruz. Neden? Unun kilo fiyatı belli. Şekerin kilo fiyatı ortadadır. Yağın kilo fiyatları biliniyor. Aracın yaktığı yakıtın ücreti biliniyor. Personel ve dükkan gideri var. “Nasıl oluyor İzmir lokma fiyatı, 300 kişilik 200 TL” oluyor diye sormadan edemiyor insan.
Gerçek İzmir Lokma Ustası Bilgilendirme
Lokmacı, lokmasının sağlıklı olmasına, kullandığı ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmek zorundadır. Sahte şeker, sahte un, sahte yağ kullanıyorlar. Gündelikçi eleman çalıştırıp onunda emeğini gasp ediyorlar. İzmir ucuz lokma fiyatı böyle oluyor. Bunu da hayır lokması hizmeti için yapıyorlar. Bu nasıl izan, ahlak anlamak mümkün değil. Bu soruları bilinçli yurttaşta sormalıdır.
Gerçek İzmir saray lokma ustası denetime açık çalışır, sağlık bakanlığının onayladığı markalı ürünleri kullanır. Personelinin hakkını yemez. Yurttaşı kandırıp dolandırmaya çalışmaz. Önce işini gerçekten iyi, sağlıklı ve kaliteli yaptığına kendi ikna olur.
Örneğin sahte lokmacılar, şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanıyorlar. Yapay tatlandırıcı mideye de, kalbe de sindirim sistemine de, tansiyona da dolaşım sistemine de zarar değil mi? Sağlık katliamı değil mi?
Yurttaş gerçekten bu lokmayı nasıl hangi ürünlerden yapıyorsunuz diye sormalı, sormanın ötesinde denetlemelidir.
Ziyaretçi Yorumları
- Geçmişten günümüze İzmir lokma
- İzmir Lokma Dökümü Yapan Firmalar
- Tarihsel bir yiyecek olarak lokma tatlısı
- İzmir’de Lokma Dökümü
- İzmir Lokma Nasıl Yenir
- Lokmanın Manevi Özelliği
- Lokma sunumunuz harika
- İzmir Lokmanın Hikmeti Nedir
- İzmir Lokmacı Dükkan Malzemesini Taşıdık
- Gerçek İzmir Lokma Ustası
- Ziyaretçi Yorumları